Recept Afdrukken
Zalm van de plank met sinaasappelgremolata
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken BBQ
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken BBQ
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Instructies
  1. Bestrooi de zalm aan beide kanten met zout, suiker, peper en sinaasappelrasp en laat een uur intrekken.
  2. Steek de bbg aan en verwarm tot 120ºC.
  3. Gaar de zalm op een cederhouten plank op het rooster tot een kerntemperatuur van 40ºC (dit lijkt laag, maar geloof me, dat is echt het lekkerst)
  4. Serveer de zalm op de plank met gremolata van sinaasappel on the side.
Notities

* Een cederhoutenplankje koop je bij de bbq-winkel.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.