Prep Tijd | 20 minuten |
Kook Tijd | 20 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 800 g zalmfilet zonder vel
- 1 el zout
- 1 el suiker
- 1 el peper
- 2 sinaasappel alleen rasp
- 1 cederhouten plankje* op maat van de zalm
- gremolata van sinaasappel
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Bestrooi de zalm aan beide kanten met zout, suiker, peper en sinaasappelrasp en laat een uur intrekken.
- Steek de bbg aan en verwarm tot 120ºC.
- Gaar de zalm op een cederhouten plank op het rooster tot een kerntemperatuur van 40ºC (dit lijkt laag, maar geloof me, dat is echt het lekkerst)
- Serveer de zalm op de plank met gremolata van sinaasappel on the side.
Notities
* Een cederhoutenplankje koop je bij de bbq-winkel.