Zalm met dille, limoen en kappertjes
Maaltijd
hoofdgerecht
Keuken
BBQ
Porties
Prep Tijd
6
personen
10
minuten
Kook Tijd
Passieve Tijd
10
minuten
60
minuten
Porties
Prep Tijd
6
personen
10
minuten
Kook Tijd
Passieve Tijd
10
minuten
60
minuten
Ingrediënten
50
g
gezouten kappertjes
gespoeld en gesneden
12
takjes
dille
1
limoen
sap en rasp
900
g
zalmfilet
in 6 stukken
zout en peper
Instructies
Meng olijfolie met kappertjes, citroen-sap en -rasp en dille en laat de smaken een uur intrekken. Breng op smaak met zout en peper.
Stook de bbq naar 200C (medium)
Bestrooi de zalm met zout, grill een mooie grillruit aan beide zijdes en zorg dat de kerntemperatuur niet boven de 40ºC komt.
Serveer met het citroen-kappertjes condiment.