Prep Tijd | 30 minuten |
Passieve Tijd | 48 uur |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 1 kg zalmfilet zonder vel
- 20 g suiker
- 10 g zout
- 5 g gemalen peper
- 2 rode bieten geraspt, rauw
- 150 g knolselderij schoon
- 3 bospeentjes geschild
- 150 g mayonaise
- 50 g piccalilly
- 10 takjes waterkers
- 10 takjes kervel
- Maldon zeezout
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Verwijder zorgvuldig alle graatjes uit de zalmfilet maar laat het vel zitten, dit is straks makkelijk voor het uitsnijden. Leg de zalm in een passende braadslede.
- Bestrooi de zalmfilet eerst rondom met suiker en daarna met zout en peper.
- Smeer de zalm rondom in met geraspte biet, bedek de braadslede met plasticfolie en zet 48 uur in de koeling.
- Schraap alle biet van de zalm, dep aan alle kanten goed droog en laat op een roostertje indrogen.
- Snijd knolselderij in kleine blokjes en bospeen in plakjes en blancheer in 3 minuten bijtgaar. Spoel koud onder de kraan, laat uitlekken op keukenpapier en breng op smaak met zout.
- Draai mayonaise met piccalilly fijn in de keukenmachine.
- Trancheer de zalm en leg op 6 borden. Bestrooi met Maldon zeezout, bedek met knolselderij, wortel, waterkers en kervel en spuit met een spuitzakje 12 dopjes piccalilly-mayonaise daar waar nog plaats is.