Prep Tijd | 30 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 6 stronkjes witlof
- 200 ml olijfolie
- 4 teentjes geconfijte knoflook
- 3 takjes tijm gerist en gesneden
- 1/2 bos platte peterselie fijngesneden
- 1 citroen alleen rasp
- 1 sinaasappel alleen rasp
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Snijd het kontje van de lof, verwijder de buitenste bladeren en snijd ze in de lengte door.
- Meng de helft van de olijfolie, knoflook, tijm, peterselie en citrusrasp tot een marinade.
- Meng de stronkjes lof goed met het restant van de olijfolie en gril rondom krokant met een mooie grilruit.
- Meng de stronkjes lof met de marinade en controleer de garing (proeven!). Als je de lof nog te hard of te bitter vind kun je haar met de marinade in een skillet of braadslede nog even op de gril zetten.