Wild zwijn met bosbessen
Porties Prep Tijd
6personen 30minuten
Passieve Tijd
2uur
Porties Prep Tijd
6personen 30minuten
Passieve Tijd
2uur
Ingrediënten
Instructies
  1. Meng het vlees met ui, wortel, knoflook, bouquet, kruidnagel en rode wijn en laat 24 uur marineren.
  2. Passeer de volgende dag het vlees door een zeef en gooi het vocht niet weg.
  3. Laat het vlees goed uitlekken en dep het verder droog met keukenpapier.
  4. Bestrooi het vlees met bloem, zout en peper, bak de helft in 1 eetlepel olie en 1 eetlepel boter in een stoofpan rondom bruin en haal na een paar minuten uit de pan. Herhaal dit met de rest van het vlees.
  5. Voeg de gezeefde marinade toe aan het vlees en laat 2 uur stoven met de deksel half op de pan.
  6. Controleer de garing van het vlees, het moet echt zacht zijn, breng op smaak met zout en peper. Serveer de direct of laat afkoelen en verwarm later zachtjes op het vuur of 20 minuten in een op 180ºC voorverwarmde oven.
  7. Voeg vlak voor het serveren de bosbessen toe.