Porties |
|
Ingrediënten
- 50 g water
- 60 g suiker
- 130 g vissaus nuoc mam of nam pla
- 95 g rijstazijn
- 1 teen knoflook in stukken
- 1 Spaanse peper ontzaad en fijngesneden
- 1 kg buikspek
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Smelt suiker zonder te roeren tot een lichte karamel, voeg water toe (pas op, dat spettert) en laat de harde suikers in het water smelten.
- Meng met vissaus, rijstazijn, knoflook en Spaanse peper tot een marinade.
- Vacumeer het buikspek met de marinade (heb je geen vacumeermachine dan kijk je de slager lief aan) en gaar het geheel 2 uur in 5 liter warm water op 80ºC (makkelijk gaat dat in een op 80ºC voorverwarmde oven).
- Laat de zak met spek afkoelen in ijswater, haal het spek uit de zak, laat uitlekken en wat indrogen.
- Snijd het spek in plakken en grill om en om krokant op een op 250ºC opgestookte kamado.