Venkel met citrusolie
Maaltijd
garnituur
Keuken
BBQ
Porties
Prep Tijd
6
personen
45
minuten
Porties
Prep Tijd
6
personen
45
minuten
Ingrediënten
100
ml
druivenpit olie
1
plak
citroen
1
plak
limoen
4
cm
citroengras
platgeslagen
3
citroenblaadjes
1
teen
knoflook
platgeslagen
1
tl
ui
gevriesdroogd
10
korianderkorrels
gekneusd
4
venkelknollen
Parmezaanse kaas
(voor als je het echt niet kunt laten)
Instructies
Verwarm druivenpitolie, met citroen, limoen, citroen-gras en -blad, knoflook, uienpoeder en koriander tot 70ºC (maximaal) en laat 15 minuten trekken.
Passeer door een fijne zeef, laar afkoelen (bewaar maximaal 7 dagen in een met kokend water omgespoelde fles in de koeling).
Snijd het kontje van de venkelknollen, verwijder het buitenste blad, laat het groen zitten en snijd in 3 schijven.
Grill de schijven venkel om en om krokant op de plancha, een bruin randje mag, een grillruit ook, maar ze mogen nog best een beetje bite hebben.
Serveer, als je dat per se wilt, met geschaafde Parmezaanse kaas en wat citrusolie.