Prep Tijd | 10 minuten |
Kook Tijd | 30 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 3 kg grof zeezout
- 300 gram eiwit
- 2 venkelknollen
- 1 citroen alleen sap
- gremolata**
- olijfolie
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Meng het zout met de eiwitten tot een soort nat zand. Houd van beide wat achter de hand om de substantie droger dan wel natter te maken.
- Verwijder de buitenste bladen van de venkelknol en smeer de knol in met citroensap
- Bedek een bakplaat of skillet met een laagje zoutdeeg, leg hier de venkelknollen op en bedek elke knol met zoutdeeg. Laat iets groen uitsteken.
- Zet de venkelknollen 30 minuten in een op 190ºC voorverwarmde BBQ (met klep, indirect) en laat daarna nog 10 minuten buiten de BBQ doortrekken.
- Serveer met gremolata (staat bij de recepten onder de ossobuco).