Vegeducken (vegetarische turducken)
Porties Prep Tijd
6personen 1uur
Kook Tijd
2uur
Porties Prep Tijd
6personen 1uur
Kook Tijd
2uur
Ingrediënten
Instructies
  1. Snijd de pompoen in de lengte door, verwijder de zaadjes en hol uit* zodat er een (al dan niet wat bijgesneden) courgette inpast..
  2. Snijd de courgette in de lengte door, verwijder alle zaadjes en hol uit zodat er een (al dan niet wat bijgesneden) paprika inpast..
  3. Fruit ui met een snuf zout glazig in olijfolie, voeg knoflook en hazelnoten toe en bak door tot de noten gaan kleuren. Laat een paar minuten afkoelen en meng met zuurdesemkruimels, feta, ei, platte peterselie, salie en tijm.
  4. Leg de pompoen-helften open op je werkbank, vul met een laag van 1 cm broodkruimels en duw hier de courgette in. Druk open gaten vol met je broodkruim-mengsel.
  5. Vul de courgette-helften met broodkruimels, duw hier de paprika-helften in en vul weer op met broodkruim.
  6. Vul de paprika-helften met het restant van de broodkruimels en duw hier de aspergepunten in .
  7. ‘Sandwich’ de 2 pompoenhelften tegen elkaar aan en knoop als een rollade dicht tot een vegeducken.
  8. Leg de vegeducken op een bakplaat met bakpapier en smeer in met olijfolie. Leg hier bakpapier overheen en pak het geheel in met aluminiumfolie.
  9. Zet de vegeducken een uur in een op 190ºC voorverwarmde oven, verwijder het folie, besprenkel met nog wat meer olie en laat nog 80 minuten doorgaren tot de pompoen mooi goudbruin is.
  10. Laat 10 minuten rusten, bestrooi met meer tijm en snijd in plakken.
  11. Serveer met vegan gravy en mosterdzaad.
Notities

* Neem brood van een dag oud, snijd de korsten eraf en laat 2 uur liggen. Wrijf tussen beide handen tot kruimels. Dat uithollen is nog wel een dingetje, de groentes moeten echt goed in elkaar passen wil je beide pompoenhelften goed tegen elkaar aan kunnen drukken.