Prep Tijd | 30 minuten |
Kook Tijd | 30 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 4 uien met schil
- 50 ml gembersap vers uit de sapcentrifuge
- 50 ml limoensap
- 50 ml tamari glutenvrije sojasaus
- 50 g acaciahoning
- 50 ml sesamolie
- 1 citroen geraspt
- gemalen sichuanpeper en zout
- getoaste sesamzaadjes
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Maak een dun bed van kolen, leg hier de uien op en bedek weer met gloeiende kolen. Laat 20 minuten garen, conroleer met een rvs satépen de garing (denk aan een gare aardappel) en haal de uien uit de kolen.
- Meng gembersap, limoensap, tamari en acaciahoning tot een dressing en breng op smaak met getoaste sesam.
- Verwijder de zwartegeblakerde schillen van de uien, snijd ze in de lengte doormidden en verdeel in halfjes.
- Bestrooi de uiencups met citroenrasp, sichuanpeper, zout en sesamzaadjes en vul met de dressing.