Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 1300 g tuinbonen vuil
- 100 ml witte wijn
- 50 ml kippenbouillon
- 200 ml room
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Dop de tuinbonen en blancheer ze 3 minuten in gezouten kokend water. Giet af en spoel koud.
- Laat de tuinbonen uitlekken, zet je nagel diep in het velletje aan de zijkant, trek een scheurtje en duw de beide halve bonen uit het vel.
- Laat witte wijn inkoken tot 2 eetlepels, voeg bouillon en room toe, breng aan de kook, laat iets inkoken en voeg de tuinbonen toe.
- Laat warm worden in de saus, kook eventueel nog iets in en breng op smaak met zout en peper.
- (eventueel kun je een gesnipperd sjalotje aanzetten, afblussen met wijn en dan verder)
- (1298 gr tuinbonen vuil is 264 gr schoon, is 170 gr zonder vel)