Tropische syllabub met gegrilde ananas
Maaltijd
dessert
Keuken
internationaal
Porties
Prep Tijd
6
personen
45
minuten
Porties
Prep Tijd
6
personen
45
minuten
Ingrediënten
½
ananas
200
ml
kokosmelk
150
g
suiker
100
ml
Malibu
60
g
geraspte kokos
50
ml
limoensap
rasp van 1/2 limoen
1/2
tl
vanille-essence
500
ml
slagroom
gemalen nootmuskaat
Instructies
Schil de ananas, snijd verticaal in 4-en, snijd het midden uit ieder kwart en snijd vervolgens de kwarten in wedges.
Meng kokosmelk, suiker en de helft van de Malibu tot een marinade, vul hier met de ananas een Ziploc mee en laat 2 uur marineren.
Bak de kokos rondom krokant in een anti-aanbak-koekenpannetje en laat afkoelen.
Laat de ananas uitlekken en gril om en om krokant. Zorg dat de buitenkant iets karameliseerd maar niet verbrandt. Snijd in stukjes.
Meng het restant van de Malibu en het restant van de suiker met limoen-sap en -rasp, en vanille-essence tot de suiker is opgelost.
Voeg slagroom toe en klop met de mixer stijf.
Verdeel ananas en passievrucht over 6 glazen of bakjes, vul op met het slagroom-mengsel en garneer met gebakken kokos en nootmuskaat.