Prep Tijd | 10 minuten |
Kook Tijd | 120 minuten |
Passieve Tijd | 120 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 2 rode uien gesneden
- 50 ml olijfolie
- 2 tenen knoflook geperst
- 100 ml rode wijn
- 500 g pruimtomaten gesneden
- 50 g zongedroogde tomaten in water geweekt, uitgekenepen en gesneden
- 30 ml balsamicoazijn* hoe ouder hoe beter
- 2 takjes tijm
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Fruit uien glazig in olijfolie en voeg na een paar minuten knoflook toe.
- Blus af met rode wijn en voeg verse en gedroogde tomaten toe. Breng tegen de kook aan,
- Voeg balsamicoazijn en tijm toe, roer goed door en zet de pan op de allerlaagste pit die je hebt.
- Controleer na een uur of de boel droogkookt, zo ja dan voeg je wat warm water toe (blijf controleren en eventueel aanvullen met water). Na een uur of 3 is de saus top, maar hoe langer je doorgaat, hoe beter. Breng op smaak met zout en peper.
- Als je de saus wat te grof vind kun je haar pureren in de keukenmachine (even de takjes tijm eruit halen).