Tom kah gai, Thaise kippensoep
Maaltijd
soep
Keuken
Thais
Porties
Prep Tijd
6
personen
15
minuten
Porties
Prep Tijd
6
personen
15
minuten
Ingrediënten
1
rode chilipeper
ontzaad en fijngesneden
1
el
zonnebloemolie
1
tl
sesamolie
2
bosuitjes
gesneden
1
rode paprika
ontzaad en in lange strips
6
champignons
in 2-en
1,5
liter
kippenbouillon
300
ml
kokosmelk
1
stengel
citroengras
in stukken en geplet
1
limoen
geperst
2
tl
vissaus
en meer
30
g
taugé
6
takjes koriander
alleen de blaadjes, gehakt
chiliolie
zout en peper
400
g
kippendijfilet
in reepjes gesneden
Instructies
Bak de kip en de Spaanse peper in de zonnebloem- en de sesamolie in een soeppan aan tot de kip bruin wordt.
Voeg bosui, paprika, champignons, bouillon, kokosmelk, citroengras, limoensap en vissaus toe en breng tegen de kook aan.
Laat 10 minuten zacht garen, breng op smaak met vissaus en peper, passeer door een zeef en laat afkoelen.
Vul de soepkoppen met de gegaarde groente en kip, taugé, koriander en een paar druppels chiliolie en vul af met de warme soep. Serveer direct.