Prep Tijd | 15 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 1 rode chilipeper ontzaad en fijngesneden
- 1 el zonnebloemolie
- 1 tl sesamolie
- 2 bosuitjes gesneden
- 1 rode paprika ontzaad en in lange strips
- 6 champignons in 2-en
- 1,5 liter kippenbouillon
- 300 ml kokosmelk
- 1 stengel citroengras in stukken en geplet
- 1 limoen geperst
- 2 tl vissaus en meer
- 30 g taugé
- 6 takjes koriander alleen de blaadjes, gehakt
- chiliolie
- zout en peper
- 400 g kippendijfilet in reepjes gesneden
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Bak de kip en de Spaanse peper in de zonnebloem- en de sesamolie in een soeppan aan tot de kip bruin wordt.
- Voeg bosui, paprika, champignons, bouillon, kokosmelk, citroengras, limoensap en vissaus toe en breng tegen de kook aan.
- Laat 10 minuten zacht garen, breng op smaak met vissaus en peper, passeer door een zeef en laat afkoelen.
- Vul de soepkoppen met de gegaarde groente en kip, taugé, koriander en een paar druppels chiliolie en vul af met de warme soep. Serveer direct.