Porties |
|
Ingrediënten
- 1 kilo filet van witte vis in stukken
- 15 gram suiker
- 1 eetl. rode currypasta (Mae Ploy)
- 100 gram haricots verts
- 50 ml vissaus
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Maal de vis fijn in de keukenmachine samen met de suiker, rode currypasta en vissaus.
- Kook de haricots verts in 4 minuten gaar, koel ze af onder koud stromend water en snijd ze in stukjes. Meng met de vispuree en vorm balletjes* ter grootte van een pingpongbal, die je vervolgens plat maakt als een klein hamburgertje. Zet afgedekt weg in de koelkast tot je de koekjes gaat bakken.
- Bak de koekjes in ruim olie, 2 à 3 minuten aan iedere kant, en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Notities
* Het is handig om je handen constant nat te houden tijdens het vormen van de koekjes, dan kom je niet onder het visdeeg te zitten
DIP; verdun zoete chilisaus met wat limoensap en vissaus, veel lekkerder!