Prep Tijd | 40 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 4 eieren
- 150 g suiker
- 400 g mascarpone
- 1 vanilleboon uitgeschraapt
- 150 ml espressokoffie
- 50 ml koffielikeur
- 200 g lange vingers
- cacaopoeder
- geraspte chocolade
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Klop 4 dooiers met 100 gram suiker tot lichtgeel
- Klop 4 witten en voeg als het stijf wordt al kloppend lepel voor lepel 50 gram suiker toe
- Klop mascarpone met vanille en meng daarna met de dooiers.
- Meng dit mengsel met de witten.
- Meng espressokoffie met koffielikeur
- Bedek de bodem van een schaal met cacao en chocolade .
- Doop de lange vingers in de koffie en leg op de bodem.
- Smeer hier 1/3 van de crème op en bedek met een laag gedoopte lange vingers, 1/3 van de crème, cacao en chocolade.
- Bedek met een 2de laag gedoopte lange vingers, smeer hier het restant van de crème op en bestrooi weer met cacao en chocolade.
- Laat minimaal 4 uur opstijven in de koeling.