Prep Tijd | 5 minuten |
Kook Tijd | 30 minuten |
Passieve Tijd | 18 uur |
Porties |
dijen
|
Ingrediënten
- 2 rode Spaanse pepers ontzaad en gesneden
- 3 tenen knoflook geperst
- 50 ml vissaus
- 2 limoenen sap en rasp
- 100 ml zonnebloemolie
- 3 g zwarte peper
- 6 kippendijen met bot
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Meng Spaanse pepers, knoflook, vissaus, limoensap en -rasp, zonnebloemolie en peper.
- Smeer de kippendijen in met de marinade en leg een nacht in een Ziploc in de koeling. Masseer regelmatig de marinade in de dijen.
- Laat de dijen uitlekken en een uurtje indrogen en gril ze rondom krokant (een bbq met klep verwarm je voor op 200ºC). Leg de dijen aan de zijkant van de bbq en controleer regelmatig de temperatuur.
- Haal de kippendijen bij een kerntemperatuur van 72ºC van het vuur en laat ze nog 5 minuten doorgaren onder een blaadje aluminiumfolie. Bestrooi met zout en peper en serveer.