Meng Spaanse peper, knoflook, vissaus, limoen-sap en rasp, zonnebloemolie en peper tot een marinade.
Knip de ruggengraat uit een kip, leg op je werkbank en geef een klap op de borsten.
Leg de kip met de marinade in een plastic zak in de koeling en laat 18 uur marineren. Masseer af en toe de marinade in de kip.
Stook de bbq naar de juiste temperatuur/hoogte (warm|200ºC|2).
Haal de kip uit de marinade en laat iets uitlekken.
Schroei de kip aan beide kanten dicht en gaar door terwijl je haar regelmatig bestrijkt met de ingekookte marinade.
Draai regelmatig en zorg dat de kip niet aanbrandt.
Haal de kip bij een kerntemperatuur van 72ºC van het vuur en laat nog 5 minuten doorgaren onder een dubbel vel aluminiumfolie (controleer goed de bouten, leg die eventueel nog even terug op de BBQ.
Bestrooi met zout en peper en serveer met de tot saus ingekookte marinade.