Porties |
|
Ingrediënten
- 1 el zeezout
- 1 tl chilipoeder
- 1 el gefrituurde uitjes
- 5 el sojasaus
- 7 el rijstazijn
- 4 g katsuobushi bonito flakes
- 1 vel kombu van 10x10 xm zeewier
- 150 ml zonnebloemolie
- 4 tenen knoflook
- 1 kg tonijn
- zout
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Meng zeezout met chilipoeder en gefrituurde uitjes en maal fijn in de vijzel.
- Maak tosasaus door sojasaus en rijstazijn tegen de kook aan te brengen. Meng met katsuobushi en kombu en laat afkoelen. Passeer door een zeef.
- Verwarm zonnebloemolie in een koekenpan en frituur hier de plakjes knoflook in tot lichtbruin (daarna worden ze bitter), laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi direct met zout.
- Snijd de tonijn in plakken van 3 cm en snijd die plakken in repen van 3 cm (kan ook dunner maar dan worden ze sneller gaar).
- Gebruik iets van de knoflookolie en maak warm in de een koekenpan totdat het gaat roken.
- Bestrooi de tonijn licht met zout en bak 30 seconden op één van de lange kanten. Draai een kwartslag en herhaal dit nog 2 keer totdat alle kanten kort zijn gebakken. de purist gooit de stukken tonijn nu in ijswater, ik eet ze direct op, met wat van het chilizout en de tosasaus.