Tamme eend “Asian style” uit de Römertopf
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
90minuten 30 minuten
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
90minuten 30 minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Maak een bodem in de Römertopf van bospeen en prei en leg hier de eend op.
  2. Meng bouillon, sojasaus, chili flakes, sechuanpeper, korianderzaad, verse gember, knoflook, shii takes en koriander en giet over de eend.
  3. Smeer de rug van de eend in met honing en zet met de deksel op de pan in een op 175ºC voorverwarmde oven.
  4. Bedruip de eend elke 15 minuten en verwijder na 90 minuten het deksel.
  5. Laat de eend in 30 minuten nog wat kleur op zijn witte bast krijgen, laat 10 minuten rusten buiten de oven en serveer met alle groentes.