Tamme eend “Asian style” uit de Römertopf
Maaltijd
hoofdgerecht
Keuken
Chinees
Porties
Prep Tijd
4
personen
20
minuten
Kook Tijd
Passieve Tijd
90
minuten
30
minuten
Porties
Prep Tijd
4
personen
20
minuten
Kook Tijd
Passieve Tijd
90
minuten
30
minuten
Ingrediënten
200
g
bospeen
gesneden
1
prei
gesneden
600
ml
kippenbouillon
50
ml
sojasaus light
1
tl
chili flakes
1
tl
sechuan peper
1
tl
korianderzaad
2
cm
verse gember
3
tenen
knoflook
20
g
shii takes
gedroogd
10
v
koriander
alleen de stelen
1
tamme eend
1
tl
honing
zout en peper
Instructies
Maak een bodem in de Römertopf van bospeen en prei en leg hier de eend op.
Meng bouillon, sojasaus, chili flakes, sechuanpeper, korianderzaad, verse gember, knoflook, shii takes en koriander en giet over de eend.
Smeer de rug van de eend in met honing en zet met de deksel op de pan in een op 175ºC voorverwarmde oven.
Bedruip de eend elke 15 minuten en verwijder na 90 minuten het deksel.
Laat de eend in 30 minuten nog wat kleur op zijn witte bast krijgen, laat 10 minuten rusten buiten de oven en serveer met alle groentes.