Prep Tijd | 20 minuten |
Kook Tijd | 90 minuten |
Passieve Tijd | 30 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 200 g bospeen gesneden
- 1 prei gesneden
- 600 ml kippenbouillon
- 50 ml sojasaus light
- 1 tl chili flakes
- 1 tl sechuan peper
- 1 tl korianderzaad
- 2 cm verse gember
- 3 tenen knoflook
- 20 g shii takes gedroogd
- 10 v koriander alleen de stelen
- 1 tamme eend
- 1 tl honing
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Maak een bodem in de Römertopf van bospeen en prei en leg hier de eend op.
- Meng bouillon, sojasaus, chili flakes, sechuanpeper, korianderzaad, verse gember, knoflook, shii takes en koriander en giet over de eend.
- Smeer de rug van de eend in met honing en zet met de deksel op de pan in een op 175ºC voorverwarmde oven.
- Bedruip de eend elke 15 minuten en verwijder na 90 minuten het deksel.
- Laat de eend in 30 minuten nog wat kleur op zijn witte bast krijgen, laat 10 minuten rusten buiten de oven en serveer met alle groentes.