Prep Tijd | 15 minuten |
Kook Tijd | 6 minuten |
Passieve Tijd | 30 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 5 tenen knoflook gehakt
- 65 g soja saus
- 2 el yuzusap
- 1 tl sansho peper
- 1 tl zout
- 6 tomaten
- 1/2 bos peterselie
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Meng olie, knoflook, sojasaus, yuzusap, sansho peper en zout tot een marinade.
- Verwijder kroontjes van de tomaten en snijd ze doormidden. Leg ze minimaal 30 minuten in de marinade met de snijkant naar beneden.
- Verwarm de plancha, grillpan of BBQ naar medium temperatuur.
- Grill de uitgelekte tomaten 2 tot 4 minuten op de snijkant, zet ze op de bolle kant en bestrijk met het restant van de marinade. Probeer te grillen tot de tomaten licht karameliseren (ze moeten niet verbranden).
- Bestrooi met peterselie en serveer direct.