Ingrediënten
|
|
Instructies
- Was en schrob de cederappel, snijd door en hol uit (al het vruchtvlees moet eruit).
- Snijd in 8-en en zet onder ruim zout water koud weg (gebruik 35 g zout per liter). Zorg dat de schillen onder water staan.
- Spoel na 2 dagen de schillen af en laat 12 uur in vers koud water ontzouten.
- Breng de schillen in vers water aan de kook (zorg dat ze altijd goed onder staan).
- Giet na 3 uur zacht koken af, laat uitlekken en weeg het totale gewicht.
- Dag 1; Maak een suikersiroop van het gewicht aan schillen in water en het gewicht aan schillen in suiker en kook tot 100ºC (laat ± 10 minuten inkoken). Voeg de schillen toe, breng weer aan de kook en haal na 5 minuten van het vuur. Laat in het vocht afkoelen.
- Dag 2; Giet de volgende dag af en kook de siroop in tot 103ºC (± 10 minuten inkoken). Voeg de schillen weer toe, breng weer aan de kook en haal na 5 minuten van het vuur. Laat in het vocht afkoelen.
- Dag 3; Giet de volgende dag af en kook de siroop in tot 106ºC (± 10 minuten inkoken). Voeg de schillen weer toe, breng weer aan de kook en haal na 5 minuten van het vuur. Laat in het vocht afkoelen (doe dit evt in 2 batches in een iets kleinere pan met de helft van de schillen aks je te weinig siroop hebt, bij mij lukte het nèt in 1 keer)
- Laat de schillen uit lekken op een rooster en zet 2 uur op 80ºC in een voorverwarmde oven. Laat afkoelen en verpak.