Sui kau soep
Maaltijd
soep
Keuken
Chinees
Porties
Prep Tijd
4
personen
20
minuten
Porties
Prep Tijd
4
personen
20
minuten
Ingrediƫnten
900
ml
kippenbouillon
2
stengels
citroengras doormidden en gekneusd
3
citroenblaadjes
1
bosui
1
choy sum of bok choy
optioneel
20
sui kau
dumplings
12
stengels
bieslook
fijngesneden
2
tl
sesamolie
20
stuks
sui kau gestoomd
Instructies
Verwarm de kippenbouillon met citroengras en citroenblad en laat 30 minuten infuseren,
verwijder gras en blad.
Laat de bok choy 2 minuten meegaren in de bouillon.
Stoom de sui kau gaar of leg ze direct 8 minuten in de warme bouillon.
Verdeel de sui kau en de bok choy over de kommen en garneer met bieslook, bosui en giet er een paar druppels sesamolie bij.