Prep Tijd | 60 minuten |
Porties |
|
Ingrediënten
- 160 g garnalen 41-50, schoon
- 80 g varkensgehakt
- 2 tl Maizena
- 3 waterkastanjes fijngehakt
- 30 g wortel fijngehakt
- 2 gedroogde shiitakes geweekt en klein gesneden
- 2 bosuitjes klein gesneden
- 6 blaadjes koriander gesneden
- 2 el oestersaus
- 1 tl sesamolie
- 1 tl suiker
- 1 tl zout
- 1/2 tl witte pepper
- 25 wonton-vellen rond
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Maal de helft van de garnalen fijn in de keukenmachine en hak rest van de garnalen fijn. Meng de beide garnalen.
- Meng de garnalen met varkensvlees, waterkastanje, wortel, shii take, bosui en korianderblad en breng op smaak met oestersaus, sesamolie, suiker, zout en peper. Laat de smaken minimaal 1 uur infuseren
- Neem een wonton-vel in je hand en smeer een eetlepel vulling (liever iets minder) in het midden van het vel. Maak 1 deel van het cirkelvormige vel nat aan de rand en vouw het andere deel hier overheen en plak vast (de echte master zorgt dat er een soort vouwtjes tussen de vellen komen).
- Bewaar de sui kau’s op een met bloem bestoven blad en stoom/kook ze in 8 minuten gaar of bak ze in 6 minuten krokant in de frituur (zorg in beide gevallen dat ze tijdens het garingsproces niet aan elkaar plakken).
- Serveer de gebakken sui kau’s met gembersaus en de gestoomde/gekookte in sui kau- soep.