Prep Tijd | 30 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 2 eidooiers
- 100 ml olijfolie
- 1 el Franse mosterd (afgestreken)
- 1 el rodewijnazijn
- Worcestershire Sauce naar smaak
- Tabasco naar smaak
- wat druppels Armagnac* optioneel
- 2 takjes platte peterselie alleen de blaadjes, gesneden
- 1 el kappertjes gespoeld onder de kraan en uitgeknepen
- 1 ansjovisfilet uitgelekt en fijngesneden*
- 1 el eiwit gekookt en fijgehakt
- 300 g rundertartaar
- zout en cayennepeper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Roer de dooiers los en klop druppel voor druppel de olie door de dooiers tot de mayo pakt.
- Breng op smaak met mosterd, azijn, Worcestershire Sauce en Tabasco.
- Voeg peterselie, kappertjes, ansjovis en eiwit toe, breng op smaak met zout en peper en roer tot een dikke saus.
- Meng met een vork het gehakte rundvlees door de saus en biedt een lepeltje “voor te proeven” aan.
- Stel de smaken eventueel bij (let op; minder pittig maken wordt een probleem) en verdeel met een bakring over de 2 borden.
Notities
Bij het Almadrava Park Hotel maken ze deze tartaar ook op verzoek van verse tonijn, ook helemaal niet slecht alleen moet je de tonijn n iet zo fijn hakken als het rundvlees want dan wordt de tartaar wat zalvig.
De ansjovisfilet krijg je nog fijner door zacht in een koekenpannetje te verwarmen en met een lepel tot puree te drukken (ansjovispuree is ook k&k te koop).