Recept Afdrukken
Steak Diane “Osman”
Maaltijd hoofdgerecht
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd hoofdgerecht
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de pan 30 seconden voor met olie.
  2. Haal het vlees aan beide kanten door de pan (30 seconden), zet apart en voeg sjalot toe.
  3. Flambeer na een minuut met cognac.
  4. Voeg demi glace, boter, room, mosterd, worcestershiresaus, toe en maak tot een saus.
  5. Voeg champignons toe, laat nog 3 minuten garen, voeg kruiden en het vlees toe en verwarm nog 1 à 2 minuten. Direct serveren.
  6. * Osman heeft het over tournedos maar ik zag aan boord duidelijk dat het "geprikt" was, dat doet geen slager met tournedos. Ik heb het zelf gemaakt met bloemstuk (geprikt) en kogelbiefstuk, beiden waren top!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.