Prep Tijd | 20 minuten |
Kook Tijd | 10 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 2 el olijfolie
- 300 g filetsteak in 2-en
- 3 el sjalot fijngesnipperd
- 2 el cognac
- 100 ml demi glace
- 100 ml rode wijn
- 1 el boter
- 100 ml room
- 2 el Dijon mosterd
- 1 el Worcestershire Sauce
- 100 g paddenstoelen
- 2 el groene kruiden gehakt (peterselie-kervel-dragon)
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Verwarm de pan 30 seconden voor met olie.
- Haal het vlees aan beide kanten door de pan (30 seconden), zet apart en voeg sjalot toe.
- Flambeer na een minuut met cognac.
- Voeg demi glace, boter, room, mosterd, worcestershiresaus, toe en maak tot een saus.
- Voeg champignons toe, laat nog 3 minuten garen, voeg kruiden en het vlees toe en verwarm nog 1 à 2 minuten. Direct serveren.
- * Osman heeft het over tournedos maar ik zag aan boord duidelijk dat het "geprikt" was, dat doet geen slager met tournedos. Ik heb het zelf gemaakt met bloemstuk (geprikt) en kogelbiefstuk, beiden waren top!