Spicy noedels
Maaltijd
hoofdgerecht
Keuken
Thais
Porties
Prep Tijd
4
personen
5
minuten
Kook Tijd
20
minuten
Porties
Prep Tijd
4
personen
5
minuten
Kook Tijd
20
minuten
Ingrediƫnten
350
g
noedels
gekookt en koud gespoeld
1
rode ui
gesnipperd
70
ml
zonnebloem olie
2
tenen
knoflook
geperst
500
g
kippendij of varkensfilet
in reepjes
1
Spaanse peper
ontzaad en gesneden
4
cm
gember
geraspt
300
g
paksoi
grof gesneden
150
g
doperwten
50
ml
sojasaus
1
el
sriracha
15
ml
nam pla
1
limoen
alleen sap
10
takjes
koriander
alleen de blaadjes, gehakt
zout en peper
Instructies
Bak ui glazig in de helft van de olie, voeg knoflook toe, bak 1 minuut door en zet apart.
Bak het vlees in het restant van de olie gaar in de wok, voeg na 5 minuten ui, knoflook, Spaanse peper en gember toe en bak nog een minuut door.
Voeg paksoi en doperwten toe, en na 2 minuten sojasaus, sriracha en nam pla (blijf roeren).
Controleer of het vlees gaar is, roer de noedels en limoensap door de wok en wacht tot alles warm is.
Breng op smaak met zout en peper, voeg eventueel nog wat nam pla toe, bestrooi met koriander en serveer direct.