Prep Tijd | 5 minuten |
Kook Tijd | 20 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 350 g noedels gekookt en koud gespoeld
- 1 rode ui gesnipperd
- 70 ml zonnebloem olie
- 2 tenen knoflook geperst
- 500 g kippendij of varkensfilet in reepjes
- 1 Spaanse peper ontzaad en gesneden
- 4 cm gember geraspt
- 300 g paksoi grof gesneden
- 150 g doperwten
- 50 ml sojasaus
- 1 el sriracha
- 15 ml nam pla
- 1 limoen alleen sap
- 10 takjes koriander alleen de blaadjes, gehakt
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Bak ui glazig in de helft van de olie, voeg knoflook toe, bak 1 minuut door en zet apart.
- Bak het vlees in het restant van de olie gaar in de wok, voeg na 5 minuten ui, knoflook, Spaanse peper en gember toe en bak nog een minuut door.
- Voeg paksoi en doperwten toe, en na 2 minuten sojasaus, sriracha en nam pla (blijf roeren).
- Controleer of het vlees gaar is, roer de noedels en limoensap door de wok en wacht tot alles warm is.
- Breng op smaak met zout en peper, voeg eventueel nog wat nam pla toe, bestrooi met koriander en serveer direct.