Prep Tijd | 30 minuten |
Kook Tijd | 180 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 6 slabs spareribs matten
- 2 lt Coca Cola
- 200 g bruine basterd suiker
- 2 el sriracha
- 1 el komijnpoeder
- 20 g zout
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Meng Coca Cola, suiker, sriracha, komijn en zout tot en marinade en leg hier de spareribs 3 uur in.
- Breng de marinade met de spareribs tegen de kook aan, zet direct het vuur uit en laat de ribs in de Coca Cola afkoelen.
- Haal de ribs uit de marinade en laat goed uitlekken. Breng de marinade aan de kook en laat tot de helft indampen.
- Stook de bbq naar de juiste temperatuur/hoogte (warm|200ºC|2), plaats een platesetter en een opvangbak.
- Schroei de ribs rondom dicht. Laat op een rustig vuur doorgaren tot een kerntemperatuur van 70ºC terwijl je ze af en toe met een kwastje marinade bestrijkt.
Notities
* Spareribs hebben vaak een vlies aan de holle kant van de mat wat je met een klein scherp mesje moet weghalen (een platte schroevendraaier aan het einde van de botjes onder het vlies steken wil de boel nog wel eens vergemakkelijken).