Instructies
- Verwijder met een (oester-) mes de vliezen aan de bot-kant van de ribben.
- Smeer de ribben licht in met mosterd en bestrooi aan beide kanten royaal met rub.
- Leg de ribben op een op 130ºC voorverwarmde kamado-bbq (in ieder geval een bbq met een deksel, mag ook een Weber zijn) en gooi een klein handje rooksnippers (eiken/appel) op het vuur.
- Laat de ribben 2 uur garen en houd de temperatuur van 130ºC in de gaten.
- Neem een stuk aluminiumfolie en trek daar een streep van 2 eetlepels gesmolten boter en 2 eetlepels honing overheen. Leg hier de ribben met de vleeskant bovenop en pak ze in.
- Leg de ribben nog minimaal een uur terug in de bbq en controleer of het vlees "terugkruipt" op de botten, dan zijn ze goed.
- Je kunt nu 2 kanten op; 1) Smeer de ribben rondom in met bbqsaus, pak ze opnieuw in (in de eerder gebruikte folie) en laat ze in de koeling afkoelen. Je kunt ze dezelfde of de volgende dag prima in 20 minuten opwarmen in een op 180ºC voorverwarmde oven. Of..:
- 2) Stook de bbq op naar 180ºC, smeer de ribben rondom in met bbqsaus en grill ze rondom krokant af (zonder folie dus).