Prep Tijd | 20 minuten |
Kook Tijd | 30 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 300 g ontbijtspek in blokjes
- 4 el olijfolie
- 1 ui gesnipperd
- 2 tenen knoflook geperst
- 500 g tasty tom tomaatjes
- 100 ml rode wijn
- 200 ml groentebouillon
- 2 tl provençaalse kruiden
- 1 tl pimenton
- 100 g bleekselderie gesneden
- 4 eieren
- 200 g geraspte kaas* belegen Hollands
- peper
- 1/2 courgette in kleine blokjes
- 300 g gare spaghetti van gisteren
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Bak spek krokant uit in de helft van de olie en bak de laatste minuut de courgette mee.
- Fruit ui aan in het restant van de olie, voeg knoflook toe en 2 minuten later tomaten. Bak goed op en blus af met rode wijn. Laat de alcohol verdampen, voeg groentebouillon, provençaalse kruiden en pimenton toe en laat tot de helft inkoken.
- Maal de tomatensaus fijn in de keukenmachine en laat daarna op een zacht pitje nog 4 minuten de bleekselderij meegaren. Breng op smaak met peper.
- Meng spek/courgette met tomaat/bleekselderij, breng op smaak met zout en peper en meng daarna met de losgeklopte eieren.
- Meng de groentesaus met de spaghetti en 2/3 van de kaas en giet in een ingevette gietijzeren pan.
- Bestrooi de “taart” met het restant van de geraspte kaas en zet 30 minuten in een op 180ºC voorverwarmde oven.