Spaghetti vongole
Maaltijd
hoofdgerecht
Keuken
Italian
Porties
Prep Tijd
6
personen
15
minuten
Kook Tijd
10
minuten
Porties
Prep Tijd
6
personen
15
minuten
Kook Tijd
10
minuten
Ingrediënten
300
g
spaghetti van De Cecco
No 7
100
ml
water
100
ml
witte wijn
1
kg
verse vongole
goed gespoelt
100
ml
olijfolie
20
g
knoflook
geraspt
12
ringetjes
chilipeper
droog
300
ml
tomatensaus
100
ml
kokkelvocht
¼
bos
peterselie
gehakt
Instructies
Breng een pan met kokend water met zout aan de kook en kook hier de spaghetti in. Spoel koud onder de kraan.
Breng water met witte wijn aan de kook en kook hier de schelpen in, regelmatig omroeren en deksel op de pan houden. 3 a 4 minuten moet genoeg zijn.
Giet het kookvocht af en zeef het, en laat de schelpen afkoelen.
Verwarm de olie en bak hier zacht de knoflook en de chilipeper in aan.
Voeg tomatensaus en kokkelvocht toe en breng aan de kook.
Laat iets indikken en breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de pasta in de saus, voeg last minute de kokkels toe en laat nog even doorwarmen.
Roer de peterselie door de pasta en serveer direct.