Spaghetti vongole
Porties Prep Tijd
6personen 15minuten
Kook Tijd
10minuten
Porties Prep Tijd
6personen 15minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Breng een pan met kokend water met zout aan de kook en kook hier de spaghetti in. Spoel koud onder de kraan.
  2. Breng water met witte wijn aan de kook en kook hier de schelpen in, regelmatig omroeren en deksel op de pan houden. 3 a 4 minuten moet genoeg zijn.
  3. Giet het kookvocht af en zeef het, en laat de schelpen afkoelen.
  4. Verwarm de olie en bak hier zacht de knoflook en de chilipeper in aan.
  5. Voeg tomatensaus en kokkelvocht toe en breng aan de kook.
  6. Laat iets indikken en breng op smaak met zout en peper.
  7. Verwarm de pasta in de saus, voeg last minute de kokkels toe en laat nog even doorwarmen.
  8. Roer de peterselie door de pasta en serveer direct.