Prep Tijd | 15 minuten |
Kook Tijd | 10 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 300 g spaghetti van De Cecco No 7
- 100 ml water
- 100 ml witte wijn
- 1 kg verse vongole goed gespoelt
- 100 ml olijfolie
- 20 g knoflook geraspt
- 12 ringetjes chilipeper droog
- 300 ml tomatensaus
- 100 ml kokkelvocht
- ¼ bos peterselie gehakt
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Breng een pan met kokend water met zout aan de kook en kook hier de spaghetti in. Spoel koud onder de kraan.
- Breng water met witte wijn aan de kook en kook hier de schelpen in, regelmatig omroeren en deksel op de pan houden. 3 a 4 minuten moet genoeg zijn.
- Giet het kookvocht af en zeef het, en laat de schelpen afkoelen.
- Verwarm de olie en bak hier zacht de knoflook en de chilipeper in aan.
- Voeg tomatensaus en kokkelvocht toe en breng aan de kook.
- Laat iets indikken en breng op smaak met zout en peper.
- Verwarm de pasta in de saus, voeg last minute de kokkels toe en laat nog even doorwarmen.
- Roer de peterselie door de pasta en serveer direct.