Prep Tijd | 30 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 200 g spekdobbelsteentjes liefst pancetta of guanciale (varkenswang)
- 2 el olijfolie
- 2 eieren
- 4 eidooiers
- 200 g Parmezaanse kaas/Pecorino 50/50
- 400 g spaghetti van De Cecco
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Bak de spekblokjes zacht aan in olijfolie.
- Klop de eieren en de dooiers los en meng met 100 gram Parmezaan en Pecorino
- Kook de spaghetti volgens de instructies op het pak “al dente”, giet af (bewaar het kookvocht) en gooi direct terug in de warme pan.
- Meng de warme spaghetti direct met spek,vet en het eimengsel en voeg lepel voor lepel pastawater tot je een lekkere juich pasta hebt (de pan zou nog warm genoeg moeten zijn om de eieren licht te binden, lukt dit slecht geef dan nog wat warmte bij maar pas op dat de boel niet schift).
- Breng op smaak met zout en peper