Porties |
|
Ingrediënten
- 1 kip in heel,4-en
- 2 lt water
- 2 stengels citroengras doormidden en geplet
- 6 blaadjes jeruk purut
- 6 tenen knoflook gesneden
- 5 sjalotten (3 gesnipperd, 2in halve ringen)
- 4 cm gember geraspt
- 1 tl komijn
- 2 tl korianderpoeder
- 1 el zwarte peper
- 1/2 tl kurkuma
- 2 el rijstolie
- 150 g rijstvermicelli
- 3 eieren hardgekookt en in 4-en
- 100 g taugé 20 sec. geblancheerd
- koriander
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Breng kip in water met citroengras, jeruk purut, 3 tenen knoflook en wat zout tegen de kook aan, laat een half uur garen en passeer door een zeef.
- Snijd het vlees van karkas en botten en breng het kookvocht met de botten weer tegen de kook aan. Laat nog een uur trekken.
- Laat de kip wat afkoelen, verwijder het vel en de botten en trek de kip met 2 vorken tot draden (shredded chicken).
- Maal sjalot, gember, komijn, koriander, peper, kurkuma en de rest van de knoflook in de keukenmachine met het stalen mes tot pasta.
- Verwarm rijstolie in een pan en bak hier zachtjes de specerijen-sjalot pasta in aan, blus af met het kookvocht van de kip, breng tegen de kook aan, laat 10 minuten infuseren en passeer door een zeef.
- Gaar de noedels volgens de instructies op het pak, giet af, verdeel over 6 kommen of borden, samen met de kip en de gesneden sjalot. Overgiet met warme bouillon en maak af met gekookt ei, taugé en koriander.