Sole meunière
Porties Prep Tijd
4personen 5minuten
Kook Tijd
45minuten
Porties Prep Tijd
4personen 5minuten
Kook Tijd
45minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Meng de bloem met zout en peper en wentel hier de tongen om de beurt doorheen, klop overtollige bloem van de tongen.
  2. Verwarm de pan goed voor (droog), giet een kwart van de boter in de pan en laat weer warm worden.
  3. Leg een tong in de boter, draai het vuur iets zachter en bak in een paar minuten krokant.
  4. Draai de tong om met behulp van 2 spatels zodat de ene hand de andere kan helpen en de vis niet omdondert.
  5. Laat nog 4 minuten doorgaren en houd warm in een op 80ºC voorverwarmde oven waar de vis nog iets in doorgaart,
  6. Bak zo alle tongen, iedere keer in schone boter, en geef de laatste tong een minuutje extra omdat hij niet meer de oven ingaat.
Notities

*smelt de boter in een sauspannetje, schep de witte delen van het oppervlak en schenk daarna over in een schaaltje waarbij je de witte koek op de bodem niet meeschenkt.