Prep Tijd | 5 minuten |
Kook Tijd | 45 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 4 zeetongen 450-500 g
- 200 g geclarifieerde* boter
- 200 g bloem
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Meng de bloem met zout en peper en wentel hier de tongen om de beurt doorheen, klop overtollige bloem van de tongen.
- Verwarm de pan goed voor (droog), giet een kwart van de boter in de pan en laat weer warm worden.
- Leg een tong in de boter, draai het vuur iets zachter en bak in een paar minuten krokant.
- Draai de tong om met behulp van 2 spatels zodat de ene hand de andere kan helpen en de vis niet omdondert.
- Laat nog 4 minuten doorgaren en houd warm in een op 80ºC voorverwarmde oven waar de vis nog iets in doorgaart,
- Bak zo alle tongen, iedere keer in schone boter, en geef de laatste tong een minuutje extra omdat hij niet meer de oven ingaat.
Notities
*smelt de boter in een sauspannetje, schep de witte delen van het oppervlak en schenk daarna over in een schaaltje waarbij je de witte koek op de bodem niet meeschenkt.