Soep Gilles
Maaltijd
soep
Keuken
internationaal
Porties
Prep Tijd
6
personen
10
minuten
Kook Tijd
Passieve Tijd
20
minuten
12
uur
Porties
Prep Tijd
6
personen
10
minuten
Kook Tijd
Passieve Tijd
20
minuten
12
uur
Ingrediƫnten
100
g
ui
gesnipperd
50
ml
olijfolie
1
teen
knoflook
geperst
400
g
gezeefde tomaat
100
g
winterpeen
in brunoise
130
g
venkel
gesneden
100
g
groene kool
gesneden
1
liter
bouillon
50
g
ontbijstspek
blokjes
1
rookworst
100
g
mungbonen
1 nacht geweekt in water
zout en peper
Instructies
Spoel de mungbonen en kook ze in ruim water met wat zout gaar.
Fruit ui glazig in olie, voeg knoflook toe en bak nog 1 minuut door.
Voeg tomaat toe en laat zonder roeren licht aankoeken.
Voeg winterpeen, venkel, bouillon en spek toe.
Breng tegen de kook aan en laat garen tot de groenten zacht zijn.
Voeg de laatste 2 minuten de groene kool en de rookworst toe en breng op smaak met zout en peper.