Prep Tijd | 10 minuten |
Kook Tijd | 20 minuten |
Passieve Tijd | 12 uur |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 100 g ui gesnipperd
- 50 ml olijfolie
- 1 teen knoflook geperst
- 400 g gezeefde tomaat
- 100 g winterpeen in brunoise
- 130 g venkel gesneden
- 100 g groene kool gesneden
- 1 liter bouillon
- 50 g ontbijstspek blokjes
- 1 rookworst
- 100 g mungbonen 1 nacht geweekt in water
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Spoel de mungbonen en kook ze in ruim water met wat zout gaar.
- Fruit ui glazig in olie, voeg knoflook toe en bak nog 1 minuut door.
- Voeg tomaat toe en laat zonder roeren licht aankoeken.
- Voeg winterpeen, venkel, bouillon en spek toe.
- Breng tegen de kook aan en laat garen tot de groenten zacht zijn.
- Voeg de laatste 2 minuten de groene kool en de rookworst toe en breng op smaak met zout en peper.