Smoked meatloaf
Maaltijd
hoofdgerecht
Keuken
Amerikaans
Porties
Prep Tijd
6
personen
15
minuten
Kook Tijd
40
minuten
Porties
Prep Tijd
6
personen
15
minuten
Kook Tijd
40
minuten
Ingrediënten
1
ei
250
ml
coca cola bbq saus
+ wat extra
125
ml
melk
120
g
TUC crackers
fijngemalen
2
sjalotten
fijngesnipperd
1
teen
knoflook
geperst
1,2
kg
rundergehakt
100
g
belegen kaas
zout en peper
Instructies
Maak een saus van ei, de helft van de bbq-saus en melk en meng goed met de TUC kruimels, sjalot, knoflook, gehakt en de kaas.
Stook de BBQ naar 120ºC Vul een cakevorm met het gehaktmengsel en zet 30 minuten in een bbq met een handje rookhout.
Stook de bbq op naar 180ºC en besmeer de bovenkant van de meatloaf met de rest van de bbq-saus. Gaar tot een kerntemperatuur van 60ºC.
NB meatloaf van half om half gehakt vind ik persoonlijker nog lekkerder, wat zeg ik; veel lekkerder, ietsje vetter (dus ietsje minder droog).