Prep Tijd | 15 minuten |
Kook Tijd | 60 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 300 ml water
- 400 g suiker
- 3 bloedsinaasappels
- 150 g boter
- 3 eieren
- 125 g yoghurt
- 1 tl vanille-essence
- 100 g bloem
- 150 g amandelmeel
- 1,5 tl bakpoeder
- 0,5 tl zout
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Breng water en 300 g suiker aan de kook, leg hier 2 bloedsinaasappels in plakken in, zet het vuur laag en laat een half uur garen. Laat de plakken uitlekken.
- Leg een rond stuk bakpapier in een ingevette springvorm ø 22 cm en bedek deze helemaal met plakken sinaasappel.
- Klop de boter luchtig met het restant van de suiker en klop hier een voor een de eieren door (wacht na ieder ei tot het volledig is opgenomen door de boter/suiker).
- Voeg yoghurt, vanille en rasp en sap van de 3de sinaasappel toe aan het beslag.
- Meng bloem, amandelmeel, bakpoeder en zout en spatel dit door het boter-eiermengsel.
- Stort het dikke beslag in het midden van de vorm en verspreid met een vochtige spatel over de hele bodem dusdanig dat de sinaasappelschijven blijven liggen.
- Bak de taart 35 minuten in een op 160ºC voorverwarmde oven (controleer de garing met een rvs-satépen)
- en laat 10 minuten op een rekje afkoelen.
- Verwijder de springvorm, draai de taart om, verwijder het papier en overgiet met het warme ingekookte kookvocht van de sinaasappels.