Prep Tijd | 30 minuten |
Kook Tijd | 30 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 1 tl sichuanpepers gemalen
- 1 el shisanxiang* 13-spice poeder
- 1 el witte peper gemalen
- 1 el kardamom gemalen
- 1 tl komijn
- 1 el zout
- 100 ml zonnebloemolie
- 3 lap cheung chinese worstjes
- 200 g varkensbuik in blokjes
- 200 g runderbavette in blokjes
- 200 g lamsbout in blokjes
- 6 bosuitjes
- 1 courgette in schijven
- 18 champignons
- 200 g tofu in repen
- satéstokjes van 20 cm
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Maal chilipeper, sichuanpeper, shisanxiang, witte peper, kardamom en komijn in de vijzel tot een specerijenmix. Meng zout goed met zonnebloemolie.
- Rijg vlees en groentes aan stokjes* (vlees bij elkaar, groente bij elkaar, want elk onderdeel heeft een eigen garing).
- Maak een dusdanig groot vuur zodat je een warme en een minder warme zone hebt.
- Start met het grillen van vlees en groente boven de warme zone maar leg het op tijd boven de koelere zone om het door te laten garen. Bestrijk tijdens het grillen een paar keer met gezouten olie en bestrooi als het klaar is met de specerijen mix.
- Shisanxiang heeft niet iedereen, 5-spice poeder will do the trick. Leg de stokjes minimaal 30 minuten in een bakje water met een gewicht op de stokjes, zo verbranden ze iets minder snel. Je kunt natuurlijk ook rvs stokjes nemen