Shakshuka
Maaltijd
hoofdgerecht
Keuken
Israël
Porties
Prep Tijd
6
personen
10
minuten
Kook Tijd
20
minuten
Porties
Prep Tijd
6
personen
10
minuten
Kook Tijd
20
minuten
Ingrediënten
2
el
olijfolie
2
uien
gesnipperd
1
Spaanse peper
gesneden
2
tenen
knoflook
geperst
1
rode paprika
in strips gesneden
2
el
tomatenpuree
1
el
paprikapoeder
2
tl
korianderpoeder
2
tl
komijnpoeder
10
blaadjes
munt
gehakt
5
takjes
bladpeterselie
gehakt
400
g
kerstomaatjes
400
g
tomate concassée
100
g
kikkererwten
gespoeld
50
g
zwarte olijven
100
g
feta
in stukjes
6
eieren
zout en peper
Instructies
Fruit ui, knoflook en Spaanse peper aan in olijfolie en voeg tomatenpuree toe.
Voeg specerijen en tomaat toe, breng tegen de kook aan en laat iets indampen.
Voeg kikkererwten, olijven en feta toe.
Breng op smaak met zout en peper en breek de eieren boven de saus. Laat garen zonder dat je de eieren beweegt (eventueel onder een deksel).