Seafood bolognaise
Maaltijd
voorgerecht
Keuken
internationaal
Porties
Prep Tijd
6
personen
45
minuten
Porties
Prep Tijd
6
personen
45
minuten
Ingrediënten
300
g
pijlstaartinktvis
50
g
bleekselderij
geschild en in stukjes
50
g
ui
gesnipperd
80
g
wortel
in stukjes
80
ml
olijfolie
4
teen
knoflook
schoon en fijngehakt
150
ml
witte wijn
150
g
tomaat
concassée
20
Taggiasca olijven
in brunoise
200
g
kers tomaat
in 4-en
zout en peper
Instructies
Maak de inktvis goed schoon en snijd in stukken.
Draai de inktvis door de gehaktmolen met de middelgrote plaat.
Draai ook schoongemaakte en geschilde bleekselderij, wortel en ui op dezelfde manier door de gehaktmolen.
Stoof bleekselderij, ui en wortel een paar minuten in de helft van de olijfolie, voeg de knoflook toe en 3 minuten later de gemalen inktvis.
Laat 10 minuten garen en deglaceer de inktvis met de witte wijn.
Kook de wijn in tot bijna alles is verdampt, voeg de tomate concassée toe en laat nog een half uur zachtjes garen.
Bak de kerstomaatjes om en om in het restant van de olijfolie en voeg samen met de olijven toe aan de saus.
Laat nog 10 minuten garen en breng op smaak met zout en peper