Prep Tijd | 45 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 300 g pijlstaartinktvis
- 50 g bleekselderij geschild en in stukjes
- 50 g ui gesnipperd
- 80 g wortel in stukjes
- 80 ml olijfolie
- 4 teen knoflook schoon en fijngehakt
- 150 ml witte wijn
- 150 g tomaat concassée
- 20 Taggiasca olijven in brunoise
- 200 g kers tomaat in 4-en
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Maak de inktvis goed schoon en snijd in stukken.
- Draai de inktvis door de gehaktmolen met de middelgrote plaat.
- Draai ook schoongemaakte en geschilde bleekselderij, wortel en ui op dezelfde manier door de gehaktmolen.
- Stoof bleekselderij, ui en wortel een paar minuten in de helft van de olijfolie, voeg de knoflook toe en 3 minuten later de gemalen inktvis.
- Laat 10 minuten garen en deglaceer de inktvis met de witte wijn.
- Kook de wijn in tot bijna alles is verdampt, voeg de tomate concassée toe en laat nog een half uur zachtjes garen.
- Bak de kerstomaatjes om en om in het restant van de olijfolie en voeg samen met de olijven toe aan de saus.
- Laat nog 10 minuten garen en breng op smaak met zout en peper