Saus van slow cooked rundvlees
Maaltijd
sauzen
Keuken
Italian
Ingrediënten
1
kilo
runderriblappen
4
el
olijfolie
1
rode ui
gesnipperd
1
teen
knoflook
geperst
1
blik
gepelde tomaten
400 gram
500
ml
runderbouillon
200
ml
rode wijn
1
tl
selderijzout
70
g
tomatenpuree
1 blikje
1
laurierblaadje
2
takjes
verse tijm
gerist
zout en peper
Instructies
Bak riblappen in een koekenpan om en om aan in 2 eetlepels olijfolie.
Fruit in een stoofpan de ui glazig in 2 eetlepels olijfolie.
Voeg knoflook, tomaten, bouillon, wijn, selderijzout, tomatenpuree, laurier en tijm toe en breng langzaam tegen de kook aan.
Voeg de riblappen toe en zet alles afgedekt in een op 140°C voorverwarmde oven.
Controleer na 3 uur of het vlees zacht en gaar is en breng op smaak met zout en peper. Laat een nachtje afkoelen in de ijskast.
Schep de volgende dag met een lepel het vet van de bovenkant van de gegaarde riblappen af en snijd of pluk het vlees in kleine stukjes.
Verwarm het vlees langzaam in de saus op het fornuis of in een voorverwarmde oven op 140ºC.