Sauce vigneronne/ marchand de vin
Maaltijd
sauzen
Keuken
Frans
Porties
6
personen
Porties
6
personen
Ingrediƫnten
375
ml
rode wijn
2
sjalot
gesnipperd, klein
10
peperkorrels
gekneusd
150
ml
kalfsfond
15
g
boter
20
g
bloem
2
el
citroensap
naar smaak
zout en peper
Instructies
Breng rode wijn, sjalot en peperkorrels en kalfsfond tegen de kook aan en laat 45 minuten indampen (dus niet koken).
Smelt boter en meng met bloem tot een blonde roux die je 10 minuten laat garen.
Passeer de ingekookte wijn door een zeef en meng een paar eetlepels al roerend met de roux tot een gladde pap.
Voeg de rest van de wijn al roerend toe en controleer of er geen bloemsmaak aan zit. Laat anders nog even doorgaren,
Breng op smaak met citroensap, zout en peper.