Recept Afdrukken
Sauce vigneronne/ marchand de vin
Maaltijd sauzen
Keuken Frans
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd sauzen
Keuken Frans
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Breng rode wijn, sjalot en peperkorrels en kalfsfond tegen de kook aan en laat 45 minuten indampen (dus niet koken).
  2. Smelt boter en meng met bloem tot een blonde roux die je 10 minuten laat garen.
  3. Passeer de ingekookte wijn door een zeef en meng een paar eetlepels al roerend met de roux tot een gladde pap.
  4. Voeg de rest van de wijn al roerend toe en controleer of er geen bloemsmaak aan zit. Laat anders nog even doorgaren,
  5. Breng op smaak met citroensap, zout en peper.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.